Kun on aika uusia aterimet

Jos astiakaappisi aterimet näyttävät lähinnä eriparisilta, naarmuisilta tai jopa rikkinäisiltä, voi olla aika päivittää aterimet uusiin. Fyrklövern tarjoaa jokaiseen makuun sopivat aterimet, niin arkeen kuin juhlaan.

Mieti aluksi materiaali

Koska aterimia käytetään useampia kertoja päivässä, on hyvä pohtia hetki, mikä materiaali on itselle sopivin. Ruostumaton teräs on kestävin ja melko helppohoitoinen valinta, joka kestää hyvin konepesun. Sen sijaan hopeoidut aterimet ja monet kullanväriset aterimet on syytä pestä käsin. Tämä voi olla hyvinkin vaivalloista, jos perhe on suurempi.

Toiset meistä kuitenkin arvostavat elegantteja ja hienostuneita aterimia ja esimerkiksi kullanväriset astiat saattavat tällöin olla houkutteleva vaihtoehto työläämmästä huollosta huolimatta. Hyvä kompromissi voikin olla hankkia käsinpestävät, fiinimmät aterimet erillisiin juhlatilaisuuksiin.

Mitä aterimia tarvitsen?

Haarukka, veitsi, lusikka sekä kahvilusikka muodostavat aterimien perusrungon, jolla pääsee hyvin alkuun. Jos kodissa asuu todellisia ruoanlaiton ystäviä, saattaa olla järkevää hankkia esimerkiksi erilliset aterimet alkuruoka- ja pääruokakäyttöön. Lisäksi kannattaa huomioida erilaiset lusikat ja haarukat tarjoilua varten, esimerkiksi salaatinottimet, kakkulapio ja pihviveitset. Hyvät vinkit asetteluun voit luntata netistä.

Hyvä vinkki on aloittaa valmiilla aterinsetillä ja täydentää sitä tarpeen mukaan. Monia sarjoja voi myös hyvin yhdistellä keskenään, jos valitset vähäeleisen ja ajattoman vaihtoehdon. Kannattaa myös miettiä, haluatko hyödyntää jo olemassa olevia aterimiasi vai uusia koko aterinvalikoiman. Tämä valinta vaikuttaa paitsi tarvittavien aterimien määrään, myös värisävyyn ja tyyliin.