Yritysmainonnan alkeet

Olet perustanut yrityksen, hienoa! Entäpä asiakkaat, joko he ovat löytäneet yrityksesi? Jokaisen yrityksen on satsattava mainontaan, joka on osa markkinointiviestintää ja auttaa asiakkaita löytämään yrityksesi. Mainonnalla pyritään ennen kaikkea edistämään myyntiä, mutta myös kasvattamaan tietoisuutta yrityksestäsi, sekä muokkaamaan asenteita.

Brändin rakentaminen

Brändin rakentamien voi kuulostaa pienyrittäjän korvaan suurelliselta, mutta se on olennainen osa nykypäivän liiketoimintaa niin pienille kuin suurillekin yrityksille. Pienyrittäjäkin voi kasvattaa yritystään huomattavasti onnistuneella brändäyksellä. Imagomainonnalla, joka on osa brändin rakentamista, tuetaan varsinaista tuotteen tai palvelun mainontaa, korostamalla jonkin tietyn kohderyhmän elämäntyyliä, tavoitteita tai mielikuvia. Brändiä rakentamalla luot mielenkiintoa yritystäsi kohtaan ja muokkaat asenteita.

Mainoskanavat

Mainontaan sopivia kanavia on paljon. Tässä tärkeimmät: 1. Painetut lehdet Painetut lehdet ovat tehokkaita varsinkin alueelliseen mainontaan. Mainos sanomalehdessä antaa mainokselle ajankohtaisen sävyn ja jos mainos on hyvin suunniteltu se kiinnittää lukijan huomion tehokkaasti. Toisaalta mainoksen elinkaari on lehdissä hyvin lyhyt, päivittäisissä sanomalehdissä vain yhden päivän verran. 2. Televisio Ääntä ja kuvaa hyväksikäyttävä televisiomainonta saavuttaa suuren määrän ihmisiä kerralla. Televisiossa on helppo kertoa tarinoita mainonnalla. Kohdennetulla televisiomainonnalla saavuttaa helposti oman kohdeyleisönsä. Televisiomainonnan miinuspuoli on sen korkeat hinnat. 3. Radio Radiomainonnalla on helppoa luoda mielikuvia, sillä ääneen perustuva mainonta perustuu kuuntelijan mielikuvituksen käyttöön. Valitettavasti radiota kuunnellaan usein muun tekemisen lomassa tai taustalla, jonka takia radiomainos menee helposti kuuntelijan ohi. 4. Erilaiset mainostuotteet Mainostuotteiden käyttö yrityksen mainonnassa on paitsi suhteellisen edullista, myös helppoa ja tehokasta. Brändätyillä tuotteilla voit helposti synnyttää mielenkiintoa yritystäsi kohtaan samalla kun stailaat omaa toimistoasi brändiäsi tukemaan. Nettikaupat ovat mainostuotteiden ja liikelahjojen aarreaittoja, joiden tuhansien tuotteiden joukosta on helppo löytää oman yrityksen imagoon ja brändiin sopivat tuotteet. 5. Digikanavat – omat verkkosivut, sosiaalinen media, hakukoneet, uutiskirjeet Digimainonnan osuus mainonnasta on kasvanut ennätyslukemiin vuoden 2017 aikana. Jo 32,2 % kokonaismainonnasta on digimainontaa. Google, Facebook ja YouTube kattavat puolet koko Suomen digimediapanostuksesta. Digimainonta on tätä päivää ja tulevaisuutta, ja jokaisen yrityksen kannattaa panostaa siihen täysillä. 6. Ulko- ja liikemainosvälineet, kuten kyltit, valomainokset ja ajoneuvomainonta Ulkomainonta on yksinkertainen mainosmedia, joka hyvälle paikalle sijoitettuna tavoittaa kerralla enemmän ihmisiä kuin muut mainoskanavat. Viestintätilanne on kuitenkin ohikiitävän nopea, ja mainos jää monilta helposti huomaamatta.