Osta defibrillaattori työpaikallesi

Defibrillaattori työpaikalla voi pelastaa hengen hätätapauksessa, joten sen hankkimista ei kannata liikaa miettiä. Erilaisia defibrillaattoreja on tarjolla useampia, ja on tärkeää valita omalle työpaikalle sopiva malli, sekä opettaa mahdollisimman monelle sen käyttö. Sen sijainti on hyvä olla työpaikalla yleisessä tiedossa, että se osataan tarpeen vaatiessa hakea nopeasti.

Defibrillaattorin hyödyt

Defibrillaattori voi olla ainoa keino pelastaa ihminen, kun sydän pysähtyy. Se tuottaa oikeanlaisia sähköimpulsseja, jonka avulla yritetään poistaa haitallinen rytmihäiriö. Suomessa järjesteään myös koulutuksia defibrillaattorin käyttöön. Osta defibrillaattori täältä ja se voi lisätä työpaikkasi turvallisuutta ja pelastaa hengen yllättävässä tilanteessa, joka voi sattua kenelle vain.

Työpaikkaturvallisuuden maksimointi

TTT-lehti sanoo, että defibrillaattori eli sydäniskuri olisi tärkeää saada jokaiselle työpaikalle, sillä se tuo turvaa työyhteisön lisäksi asiakkaille. Defibrillaattori voi tuntua monimutkaiselta, mutta laitetta käytettäessä se ohjeistaa käyttäjää itse. Laitteen käyttöön on kuitenkin hyvä tutustua työyhteisössä etukäteen, että tosipaikan tullen sen käyttämisessä ei olisi haparointia. Kyseessä on kuitenkin vaativa tilanne, jossa ihmiset reagoivat eri tavoin.

Defibrillaattorin käyttö

Punainen risti neuvoo defibrillaattorin käytössä. Kaikista tärkeintä on aloittaa elvyttäminen ajoissa, kun sydänpysähdys tapahtuu. Defibrillaattoria käytetään yhdessä painelu-puhalluselvytyksen kanssa, ja hätänumeroon soittaminen on myös tärkeää. Elvytystä jatketaan siihen asti, kunnes ensihoito on paikalle, tai potilas tulee tajuihinsa. Defibrillaattori pelastaa jopa 50-70% kohtauksen saaneista, kun sitä käytetään tilanteessa kuuden minuutin kuluessa.